AZ ENTERIŐR HARMÓNIÁJA: BELSŐ TÉRBE ILLESZKEDŐ GRAFIKA ÉS ANYAGHASZNÁLAT

Az átgondolt belsőépítészeti tervezési folyamat kulcsfontosságú a funkcionális és esztétikailag vonzó terek létrehozásához. Ebben a bejegyzésben szeretnénk bemutatni, hogyan történt ez a folyamat kettő, egyedi tervezésű kiegészítő esetében. A teret és a kiegészítőket Szabó Attila, a GOODROOM HARMONY tulajdonosa álmodta meg, az életre hívásukban az InnoSteel Design csapata volt a segítségére.

A belső térben megjelenő bútorok kiegészítéseként térelválasztók és lámpabúrák (Light Studio) tervezésének gondolata merült fel. A termékek tervezéséhez alapvető fontosságú volt meghatározni a tér funkcióját és a berendezés, kiegészítők hangulatát. A tér egy étterem részeként jelenik meg, mely a belső terek és a vízparti sétány között helyezkedik el, gyönyörű kilátást nyújtva a Dunára.

A kiegészítők esetében fontos volt, hogy a felületeken megjelenő minták és színek reflektáljanak a karnyújtásnyira lévő természetre.

fém térelválasztó étterembe

Természetes anyagok

A térelválasztó kialakítása során figyelembe vettük ezt a természeti környezetet, így a fa és fém kombinációjára esett a választás. A térelemek tervezésénél törekedtünk a minőségre, tartósságra és könnyű tisztíthatóságra is, ugyanakkor a kiválasztott anyagokkal igyekeztünk megteremteni a beltér és a kültér közötti összhangot. Ezek a felületek visszatükrözik a folyó természetes környezetét, és vizuális kapcsolatot teremtenek a külső tájjal.

Mintatervezés

Az asztalok mellett elhelyezett térelválasztón és a mennyezeti lámpák alsó burkolatán olyan mintákat használtunk, amelyek a folyó hullámzó mozgását idézik. Íves vonalak, hullámos felületek és vízszerű textúrák erősítik a természetes elemek jelenlétét a térben. Mindemellett visszaköszön az étterem jól ismert grafikája is, mely számos további helyen megjelenik az étterem vizuális kommunikációjában is.

Lámpabúra

Színek és árnyalatok

Színek tekintetében olyan árnyalatokra esett a választás, amelyek a folyó színeivel harmonizálnak. A kék, zöld és földszínek használata segít a tér és a folyó közötti vizuális kapcsolat megteremtésében. A fényes felületek továbbá visszatükrözik a folyó fényét és mozgását, dinamikusabbá és élettel telibbé téve a belső teret.

Kapcsolatban a természettel

A térben a fentiek mellett növények is el lettek helyezve, hogy tovább erősítsék a természet jelenlétét a térben. A zöld növények frissességet és életet hoznak a beltérbe, harmonizálva a folyó közelségével. A megfelelő világítás és lámpatest kiválasztása is hozzájárult az étterem terasza és a folyó közötti harmónia megteremtéséhez. A finom szövetek és áttört panelek növelik a tér átláthatóságát és könnyedségét. A nagy üveg felületek beengedik a természetes fényt, így amennyire csak lehet, további vizuális kapcsolat jön létre a tér és a folyó között. A kiegészítők pedig még tovább gazdagítják a belső tér esztétikáját.

fém térelválasztó

Az étterem teraszának harmonizálása a folyóval nem csak esztétikai szempontból volt fontos, hanem hozzájárult a tér nyugtató és kiegyensúlyozott hangulatához is. A természetes anyagok, organikus formák, megfelelő világítás és színek használatával olyan tér jött létre, amely összhangban van a környező természettel. A tervezés során folyamatosan szem előtt lett tartva a folyó és a belső tér közötti kapcsolat, végeredményként pedig egy harmonikus és inspiráló környezet alakult ki.

Étterem: VakVarjú Csónakház